03/03/2016

ZIELONY KOKTAJL Z PIETRUSZKĄ I IMBIREM/ BATIDO VERDE CON PEREJIL Y JENGIBRE


Świetna bomba witaminowa dla tych którzy walczą z przeziębieniem oraz tych, którzy starają się mu oprzeć naturalnymi sposobami. Pietruszka, cytryna i imbir są bogatym źródłem witaminy C. Olej kokosowy, poza swoimi właściwościami leczniczymi (pomaga zabić bakterie, wirusy, grzyby i zwalczyć infekcje), przyspiesza metabolizm i ułatwia trawienie.

Una bomba de vitaminas perfecta para los que están combatiendo un resfriado y para los que lo quieren prevenir con métodos naturales. Perejil, limón y jengibre son una suente rica de vitamina C. El aceite de coco, aparte de sus propiedades medicinales (ayuda a matar bacterias, virus y hongos, ayudando a eliminar infecciones), acelera el metabolismo y facilita la digestión. 




*W wersji wegańskiej miód można zastąpić syropem z agawy, klonowym, daktylem lub miodem palmowym.
*En versión vegana la miel puede ser sustituida por sirope de agave, de arce, un dátil o miel de palma.



Przygotowanie


1) Myjemy natkę pietruszki i obcinamy listki. Łodyżki wyrzucamy.

2) Ucinamy 2 cm imbiru i obieramy go ze skórki. Obieramy pomarańczę i banana.

3) Wyciskamy sok z cytryny.

4) Miksujemy.

5) Dodajemy kurkumę, olej kokosowy, dolewamy wodę i słodzimy miodem. Ponownie miksujemy.


Preparación


1) Lavamos el perejil y cortamos las hojas. Tiramos los tallos.

2) Cortamos un trozo de 2 cm de jengibre y lo pelamos. Pelamos la naranja y el plátano.

3) Exprimimos el zumo de limón.

4) Batimos. 

5) Agregamos la cúrcuma, el aceite de coco, echamos el agua y edulcoramos con miel. Volvemos a batir. 

2 comments: